Kodėl ketvirtadienį bus svarbus savivaldybės tarybos sprendimas

Pasidalinkite

struktura

Ketvirtadienį, sausio 29 dieną, Klaipėdos rajono savivaldybės taryba svarstys svarbų Gargždų “Bangos” ateičiai klausimą: ar viešajai įstaigai “Gargždų futbolas” nutraukti sutartį su investuotojų valdoma asociacija “Gargždų Bangos draugai”.
Būtent šis vienintelis klausimas yra įtrauktas į vasario 7 dieną vyksiančio viešosios įstaigos “Gargždų futbolas” visuotinio dalininkų susirinkimo darbotvarkę.
Kartą savivaldybės taryba jau išvengė tiesaus atsakymo į šį klausimą, kai gruodžio mėnesį priėmė sprendimą “nespręsti”. Kaip liaudis sako, ne mano kiaulės – ne mano pupos. Tai dar buvo motyvuota ir mero pasirašytu tekstu apie tai, kad savivaldybė nieko neįtakoja futbolo klube ir apskritai tai esąs privačių dalininkų reikalas. Atrodo, lyg nebuvę tų aštuonių su trupučiu metų, kai savivaldybė turi 34 procentus balsų viešosios įstaigos visuotiniame dalininkų susirinkime ir tris iš septynių valdybos narių.
Gruodžio 30 dieną, po to, kai iš esmės savivaldybės ir asociacijos “Gargždų Bangos draugai” balsais klausimas dėl sutarties nutraukimo nebuvo net svarstomas, smulkieji viešosios įstaigos dalininkai pasinaudojo teise sušaukti neeilinį visuotinį dalininkų susirinkimą su vieninteliu klausimu darbotvarkėje. Bendru sutarimu aš, Rimantas Lukošius ir Vaidas Liutikas buvome įpareigoti dar kartą su savivaldybės tarybos nariais aptarti situaciją ir priežastis, kodėl svarbu yra nutraukti sutartį su įsipareigojimų nevykdžiusiais ir klubo vardą suteršusiais “investuotojais” (iš esmės pagrindiniai motyvai išdėstyti ČIA). Tiesa, vienas iš įgaliotųjų vėliau nėrė į krūmus ir susitikimuose nedalyvavo. Gal taip ir geriau, nes jį pakeitė tų žmonių, kuriems klubas tikrai rūpi – t.y., fanų – atstovas Aldas Mockus.
Savivaldybei dar kartą buvo priminta, kad ji iš tikrųjų yra didžiausias viešosios įstaigos dalininkas ir be jos sprendimo beveik neįmanoma nukirsti to mazgo, kuris surišo viešąją įstaigą ir “investuotojus”. Visą situaciją iliustruoja paprastutė schema, kurią matote šio teksto viršuje.
Norisi tikėti, kad šįkart savivaldybės tarybos nariai rinksis tą kelią, kuris veda link skaidraus ir švaraus futbolo Gargžduose.
Fanai tuo taip pat tiki, tačiau kviečia išsakyti savo poziciją viešai – ketvirtadienį nuo 9 valandos Savivaldybės aikštėje.


Pasidalinkite

Related posts

One Thought to “Kodėl ketvirtadienį bus svarbus savivaldybės tarybos sprendimas”

  1. Marijus

    tikiuosi pavyks nutraukti tą nelemtą sutartį. sėkmės mūšyje 🙂

Leave a Comment