Kai praleidi istorijos pamokas …

Pasidalinkite

Esame ne kartą stebėjęsi Lietuvos futbolo federacijos gebėjimu daryti klaidas tokiose vietose, kur atrodytų suklysti neįmanoma. Pasirodo išimtimi netapo ir tas federacijos narys, kuris turėtų būti vienas protingesnių – Lietuvos studentų futbolo lyga (LSFL).
1999 metais įkurta organizacija rūpinasi tuo, kad studentai ne vien pasinertų į studijas, bet ir kartu su studijų draugais mėgautųsi futbolu. Kaip ir bendrai aukštajam mokslui, taip ir studentų futbolui ne viskas pavyksta.
Praėjusį savaitgalį (vasario 16-17 dienomis) Kauno sporto halėje buvo surengtas studentų salės futbolo čempionato finalinis turnyras. Keturios stipriausios studentų salės futbolo komandos išsiaiškino pajėgiausius, išsidalijo apdovanojimus. Būtent pastarieji ne vieną privertė nustebti. Patys medaliai ir taurės padaryti puikiai, išskyrus vieną svarbią detalę – užrašą. Tai ne šiaip koks salės futbolo čempionato finalinis turnyras, o skirtas “Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 100 m. sukakčiai pažymėti“.
Kai prieš turnyrą įvairiose vietose buvo skelbiama apie renginį (pvz., LFF svetainėje), galėjai pagalvoti, kad tiesiog netiksliai (gal per skubėjimą) užrašė turnyro pavadinimą. Bet kai tą patį užrašą randi ir ant apdovanojimų, pradedi galvoti, kad LSFL vadovai bus praleidę vieną kitą Lietuvos istorijos pamoką. Ir tikriausiai pastaruoju metu gyvenę kažkur toli nuo Lietuvos. Nes kaip kitaip paaiškinti, kodėl visai Lietuvai švenčiant Valstybės atkūrimo šimtmetį, studentų futbolo lyga švenčia Nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį. Jau pradinukams išaiškinama, kad vasario 16 dieną švenčiame Valstybės atkūrimo dieną, nes Lietuvos Taryba 1918 metais paskelbė “atstatanti nepriklausomą demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę“, o kovo 11 dieną švenčiame Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir džiaugiamės, kad 1990 metais Aukščiausioji Taryba pareiškė: “ir nuo šiol Lietuva vėl yra nepriklausoma valstybė“.
Pabaikime šį tekstą džiugesne mintimi. Jei studentai futbolininkai pastebi tokias “kliurkas” ir klausia, kodėl gi taip, reiškia mūsų laukia šviesesnė ateitis, su žmonėmis, kurie istorijos pamokų nepraleidinėjo.

Ačiū Tomui, išsakiusiam savo nuostabą ir pasidalijusiam nuotraukomis.

O čia prizų nuotraukos su “smagiuoju” pavadinimu:


Pasidalinkite

Related posts

Leave a Comment