MF kronika: 2017 spalis

Pasidalinkite

Spalio mėnesį išgirdome ir sužinojome įvairių dalykų. Kai kurie nustebino, o kai kurie nelabai. Štai keletas įsimintiniausių.

Ką senelis padarys, viskas bus gerai. Atrodo, kad Lietuvos futbolo federacija vadovaujasi būtent šia pasakos nuostata. Nors Lietuvos rinktinė paskutiniajame cikle užfiksavo vieną prasčiausių rezultatų per visą rinktinės istoriją, didelių priekaištų rinktinės treneriui E.Jankauskui nelabai kas nori žerti. O jei koks priekaištas nuskamba, tai vis tiek mintis baigiama: treneris jaunas, tegu tęsia darbą ir mokosi. Ir tik visiški keistuoliai kelia klausimą, ar rinktinė yra būtent ta vieta, kur treneris turėtų mokytis.

Mūsų futbolo šviesulys. Pergalingą žygį moterų Čempionių lygoje pratęsė Šiaulių “Gintra-Universitetas”, Šveicarijoje įveikusios vietos “Zürich”. Dabar Lietuvos futbolo gerbėjai galės išvysti Lietuvoje vieną pajėgesnių moterų futbolo klubų – ispanų “Barcelona”, kuri praėjusiame sezone nukeliavo iki Čempionių lygos pusfinalio.

Prakeiksmas. Antrus metus iš eilės A lygos dugne atsidūrė “Kauno Žalgiris”. Tikriausiai tai tik sutapimas, bet … kauniečiams ėmė nesisekti nuo to momento, kai sugalvojo pasivadinti “Žalgiriu”. 2015 metais, žaisdami kaip “Spyris”, Kauno atstovai finišavo net penktoje vietoje.

Iš lyderių į besivejančius. Pirmą kartą nuo 2012 metų sezono Vilniaus “Žalgiris” sezono finiše yra besivejančiųjų pozijoje. Turėję apčiuopiamą persvarą vilniečiai įsigudrino ją labai lengvai išbarstyti, o patyrę pralaimėjimą Marijampolėje į priekį praleido “ant geros bangos” esančią “Sūduvą”. Tokia įvykių seka iš balno išmetė ir vyriausiąjį trenerį Valdą Dambrauską.

Užuomaršos. “Žalgiris” gana greitai rado pamainą V.Dambrauskui – naujuoju treneriu tapo baltarusis Aleksandr Brazevich. Pristatydami naująjį trenerį vilniečiai prisiminė daugybę dalykų, net darbą FBK “Kaune”, tik netikėtai “pamiršo” trenerio karjerą Tauragės “Taure”. Ypač tą atkarpą, kai 2013 metais “Tauras” per 18 rungtynių patyrė 16 pralaimėjimų.

Aplink visi vagys. Po to, kai Klaipėdos “Atlantas” pralaimėjimu 0:3 Vilniaus “Žalgiriui” pradėjo A lygos penktąjį ratą, klubo generalinis direktorius Vacys Lekevičius nusprendė, kad pralaimėjimas patirtas dėl to, kad futbolininkai norėjo pralaimėti. Iš pradžių buvo kalbama apie kreipimąsi į prokuratūrą, vėliau oficialiuose klubo informacijos kanaluose ištransliuotame pranešime apeliuojama į Lošimų priežiūros tarnybą ir jos pateiktą informaciją. Šioje situacijoje labai nustebo LFF, į kurią “Atlantas” nesikreipė, nors būtent tai pirmiausia ir turėjo padaryti. Dėl V.Lekevičiaus veiksmų atrodė nustebę ir “Atlanto” treneris I.Pankratjevas, ir iš užsienio kelionės sugrįžęs klubo prezidentas R.Jonaitis. Jau lapkričio pradžioje paaiškėjo, kad nustebo ir Lošimų priežiūros tarnyba, kuri jokios informacijos “Atlantui” neteikė.

Mėnesio citata:

Geriausias planas būtų neįleisti jo į stadioną.

Šis Edgaro Jankausko sakinys, atsakant į klausimą, kaip sustabdyti Anglijos žvaigždę Harry Kane, sulaukė Anglijoje kelis kartus daugiau dėmesio nei mūsų rinktinės žaidimas per visą atrankos ciklą.


Pasidalinkite

Related posts