MF kronika: 2017 metų rugpjūtis

Pasidalinkite

Rugpjūčio mėnesį Lietuvos futbole nebuvo blogų dalykų. Tik geri, rekordiniai arba keisti.

Rekordas po rekordo. Naujo legionierių rekordo nereikėjo ilgai laukti. Jei liepos mėnesį “Utenio” sudėtyje po keitimo dar pasirodė vienas Lietuvos pilietis, tai jau rugpjūčio 2 dieną dvikovoje su “Žalgiriu” aikštėje (tiek iš karto, tiek po keitimų) matėme tik legionierius. Tad dabar liko vienintelis iššūkis – kada visi 18 rungtynėms registruotų futbolininkų bus iš svetur, nes ant “Utenio” atsarginių suolo vis dar sėdėjo vienas Lietuvos futbolininkas.

Beldžiant į dangaus vartus. Lietuvos klubų žygis per Europą šiemet užsitęsė netikėtai ilgai, bet baigėsi tame taške, kurio dar nei vienam mūsų klubui nepavyko peržengti – kaip tik prieš Europos lygos grupių etapo duris. “Sūduva”, patraukusi iš savo kelio tris varžovus, ketvirtojo pajudinti nesugebėjo. Visgi ir šiame etape yra už ką marijampoliečius pagirti. Lygiosios namų aikštejė dar truputį papildė bendrą Lietuvos taškų kraitį. Ir situacija, kuri prieš pradedant šio sezono europines kovas atrodė gana beviltiška, baigus jas atrodo gana padori – vėl atsidūrėme Latvijos ir Estijos kaiminystėje, o ne malamės kažkur greta Gibraltaro ir Andoros.

Ko nepavyksta padaryti vyrams, padaro moterys. Šiaulių “Gintra-Universitetas” jau antrą kartą per klubo istoriją įveikė atrankos etapą ir pateko į pagrindinį moterų Čempionų lygos turnyrą. Gali būti, kad pagaliau į Lietuvą atvyks “Lyon”, “Barcelona”, “Bayern” arba “Manchester City”. Ir įvyks tai, apie ką seniai svajojo A.Kubilius – bus rimta priežastis statyti stadioną.

Reikia pinigų – pinigų yra. Vilniaus miesto taryba besibaigiant rugpjūčiui nusprendė skirti dar po puse milijono eurų pajėgiausioms miesto krepšinio ir futbolo ekipoms. Piktas kipšiukas ant peties kužda, kad Vilniaus “Žalgiris” šioje situacijoje buvo kaip tas giminaitis, kuris netikėtai gavo palikimą. Šiuo metu papildomų lėšų labiau reikėjo ir skolų turinčiam, ir kaip tik komandą formuojančiam krepšinio klubui. Bet kaip taip imsi ir skirsi vien krepšinio klubui?
Pagrindinis papildomų lėšų skyrimo argumentas – “pats laikas jau pakilti į kitą lygį Europoje”. Tik tas, kuris nelabai orientuojasi šiuolaikinių Europos futbolo klubų finansuose, gali galvoti, kad tokia suma iš tikrųjų leistų pakilti į kitą lygį. Papildoma finansinė injekcija iš esmės tik leis sustiprinti ir taip nelabai pajudinamas “Žalgirio” pozicijas Lietuvoje.

Visų nemėgstamas darbas. Atrodo, kad A lyga nėra pati geidžiamiausia darbovietė Lietuvoje. Metus lygai vadovavusį Rimvydą Čekavičių sausio mėnesį pakeitė Karolis Kalvaitis, kuris jau balandžio mėnesį susirinko daiktus ir užleido “karštą kėdę” Medai Piečytei. Kaip gegužės pradžioje buvo paskelbta, lygos komunikacijos vadovė turėjo laikinai užimti direktorės poziciją, kol bus išrinktas naujas vadovas. Tačiau ir jai pavyko ištverti naujose pareigose tik keturis mėnesius. Kaip prieš porą dienų pranešė oficiali lygos svetainė, “rugsėjo 1 d. direktoriaus pareigas laikinai perims lygos finansininkas Kęstutis Karpavičius“. O buvusi laikinoji vadovė, kaip ir jos pirmtakai, nusprendė sprukti iš A lygos neatsigręždama. Ar nebus kas prakeikęs tos mielos vietos?

(Ne)perėjimas. Rugpjūčio mėnuo baigėsi retu Lietuvoje įvykiu – nesutarimu dėl tarptautinio žaidėjo perėjimo (transfero). Europos lygos kvalifikaciniuose etapuose žibėjęs “Trakų” puolėjas M.Maksimov sumanė persikelti į makedonų “Vardar”. Tik “užmiršo” apie tai pasakyti “Trakams”, kurie nebūtų prieš perleisti rezultatyvųjį puolėją, bet tikrai ne vien už nuoširdų “ačiū”. Čiumpam spragėsius, laukiam tęsinio.

Mėnesio citata:

O futbole taip jau yra – neįmušęs rungtynių nelaimėsi.

Va tokią sėkmės formulę atrado “Sūduvos” vyriausiasis treneris Vladimir Čeburin. Lyg ir nieko naujo, bet ir nelabai pasiginčysi.


Pasidalinkite

Related posts

Leave a Comment