MF kronika: 2015 metų lapkritis

Pasidalinkite

Prasidėjęs svarstymais dėl “Klaipėdos granito” pašalinimo, lapkritis baigėsi dar skambesniu akordu – visas LFF pastangas gelbėti Lietuvos futbolo įvaizdį į purvą sumurkdė Tauragės apskrities futbolo federacija. Apie tai ir kitas Lietuvos futbolo godas paskutinį rudens mėnesį skaitykite šioje kronikoje.

Mums reikia naujo vado! Taip nusprendė Tauragės apskrities futbolo federacija, išstūmusi prezidento kėdėje užsisėdėjusį S.Jukną ir vienbalsiai nauju prezidentu išsirinkusi Arūną Pukelį. Pastarasis plačiajai visuomenei žinomas ne savo pasiekimais versle ar sporte, o veikla už įstatymo ribų. Paskutinysis A.Pukelio žygis – E.Daktaro pavėžinimas automobilio bagažinėje – kaip tik šiuo metu svarstomas teisme. Atrodo, kad tauragiškiai įvertino šiuos A.Pukelio gebėjimus kaip privalumą, plėtojant futbolą pasienio regione. Tiesa, toks TAFF sprendimas nelabai patiko LFF galvoms, kurios paskutiniu metu darė daugybę žygių, siekiant nors kiek pagerinti futbolo įvaizdį, ir tauragiškiams gali tekti persvarstyti savo sprendimą. Ką į tai atsakė tauragiškiai, žiūrėkite žemiau (Mėnesio citata). Atrodo, ir gruodžio mėnesį nebus liūdna.

Juodasis penktadienis. Lapkričio 13 diena, penktadienis, tapo paskutiniąja “Klaipėdos granitui” A lygoje. LFF Apeliacinis komitetas patvirtino pagrindinę Drausmės komiteto skirtą sankciją – klubas pašalintas iš Lietuvos čempionato. Malonės sulaukė tik du futbolininkai. Tuo tarpu kitiems teks ieškoti arba kitų darbų, arba kitų čempionatų.

Dar vienos sudaužytos viltys. Taip galima įvertinti Lietuvos U-19 rinktinės pasirodymą Europos čempionato atrankoje. Jau po pirmųjų dviejų susitikimų (0:1 prieš graikus ir 0:5 prieš portugalus) tapo aišku, kad mūsų jaunimui Elito etapo durys neprasivers. Menka paguoda tapo tik pergalė prie Modovos rinktinę.

Įvairios mintys. 2015 metų sezone “Šiauliai” finišavo surinkę 20 taškų, iš jų net 15 šiauliečiams atiteko iš tų, kurie šį sezoną dažniausiai buvo svarstomi LFF Drausmės komiteto už manipuliavimą rungtynių rezultatais – “Kruojos” ir “Klaipėdos granito”. Kartą už panašius darbelius buvo svarstyti ir bausti ir patys šiauliečiai. Kaip sakė viena Seimo narė, “viskas gerai turbūt, bet mintys kyla įvairios”.

Gerai, kas gerai baigiasi. Taip turėtų galvoti LFF po to, kai “Atlantas” paskutinėse rungtynėse įveikė “Sūduvą” ir iškovojo bronzos medalius. Kitokia baigtis tikriausiai būtų paskatinusi klaipėdiečius tęsti “tiesos paieškas”, kurias jie pradėjo (arba bent jau skelbėsi pradėję) po to, kai LFF Vykdomasis komitetas ėmėsi precedento neturinčio veiksmo – po fakto pakeitė (arba kitaip interpretavo) jį reglamentuojantį Varžybų nuostatų punktą.

Bateliai ant vinies. Lapkričio 29 dieną vienas geriausių Lietuvos futbolininkų Deividas Šemberas baigė savo ilgą, trofėjų kupiną karjerą. D.Šemberas buvo vienas iš paskutinių talentingos 1978 metų kartos mohikanų. Kartos, kuriai priklausė tokie futbolininkai kaip Tomas Danilevičius, Rolandas Džiaukštas, Tadas Gražiūnas, Darius Žutautas, Nerijus Barasa, Mantas Samusiovas, Ignas Dedura, Pavelas Leusas (du pastarieji taip pat šiemet dar rungtyniavo A lygoje).

Mėnesio citata:

Kiek yra apie poną Kvedarą aprašyta laikraščiuose, tai jis turėjo jau seniai atsistatydinti.

Taip rėžė neteisėtu išrinkimu apkaltintas Arūnas Pukelis. Atrodo, kad santykiuose tarp Tauragės ir LFF iškastas karo kirvis. Tai nėra visiškai netikėta, nes tauragiškiai iki šiol jaučia nuoskaudą dėl LFF sprendimo 2014 metais neįsileisti į A lygą nei “Tauro”, nei potencialaus investuotojo Jurijaus Šelenkovo.


Pasidalinkite

Related posts