MF kronika: 2015 metų liepa

Pasidalinkite

Tradiciškai liepos mėnesį Lietuvos futbolas išleidžiamas atostogauti. Bet ir per atostogų laikotarpį šis bei tas nutiko. Ir ne tik tam ketvertukui, kuris dalyvavo euroturnyruose.

Atėjau, pamačiau … nugalėjo. Būtent taip pastaruosius keletą metų vyksta Lietuvos klubų bandymai užkariauti Europą. Netapo išimtimi ir 2015-2016 metų UEFA turnyrų sezonas – jau liepos mėnesį mūsų futbolo klubai galėjo išsipakuoti kelionei po Europą sukrautus lagaminus (plačiau skaitykite ČIA).

“Kruojos” supynės. Pakruojo ekipai niekaip nepavyksta išvengti svarbiausių sporto naujienų pozicijų. Liepos mėnesį kol kas skandalingiausia šio sezono Lietuvos futbolo ekipa buvo linksniuojama du kartus. Pirmą kartą, kai tik paskutinę minutę išleido iš rankų lygiąsias su lenkų Bialystoko “Jagiellonia”, o antrą kartą – kai tam pačiam varžovui išvykoje nusileido net 0:8. Ne vienam užkliuvo tai, kad “Kruoja” prieš dalyvavimą Europos lygos kvalifikacijoje “susistiprino” O.Tarasenko, kuris praėjusiais metais atstovaudamas “Klaipėdos granitui” buvo diskvalifikuotas vienerioms rungtynėms už dalyvavimą sutartose rungtynėse. Lyg tyčia O.Tarasenko nepasirodė aikštėje pirmosiose rungtynėse, tačiau antrosiose “plušėjo” visas devyniasdešimt. Kaip sakė viena Seimo narė, minčių kyla įvairių.

Grįžtu namo, kol saulė dar nenusileido. Atrodo, kad ši kadaise populiarios dainos eilutė staiga tapo aktualia Kauno “Stumbro” saugui K.Upstui. Už ne itin gražius veiksmus nubaustas futbolininkas dvylika mėnesių privalės būti namuose nuo 23 iki 6 val. Dėl šio apribojimo K.Upstui gali tekti praleisti ir kai kurias “Stumbro” rungtynes, nes, pavyzdžiui, pradedant dvikovą Klaipėdoje 18:30 praktiškai iškart po rungtynių reiktų sėsti į automobilį ir lėkti Kaunan, kad nepažeistum teismo paskirtos sankcijos.

Tai įvyko! Liepos 22 dieną Alytaus “Dainava” pradėjo 2015 metų sezoną. Startas buvo nelabai koks – Taurės turnyre 0:7 pralaimėta Klaipėdos “Koralui”. Sezonas pradėtas, bet dar reikia jį ir pabaigti. Tai reiškia, kad per tris mėnesius reiks atlaikyti 18 rungtynių maratoną. II lygos komandai tai rimtas iššūkis.

Visi keliai veda į Prancūziją. K.Sarsanija pagaliau “prakirto langą į Europą”. Jei konkrečiau – į Prancūziją. Dar žiemą “Atlanto” vartininkas E.Gertmonas sudarė sutartį su “Stade Rennais” (ir pusmečiui buvo paskolintas “Atlantui”), o liepos mėnesį buvo paskelbta apie tai, kad ta pačia kryptimi juda D.Virkšas ir R.Šveikauskas (vienas į „Saint-Etienne“, kitas į „Lille“). Beje, į tą pačią šalį ruošėsi keliauti ir per pusmetį Lietuvoje sublizgėjęs rusas A.Paniukovas. Jis pats atvirai pasakojo, kad ne be K.Sarsanijos pagalbos. Tiesa, “kelionė” kol kas baigėsi sutarties su “Atlantu” pasirašymu.

Trečias kartas nemeluoja? Po trijų metų pertraukos prie “Šiaulių” vairo vėl matome Deivį Kančelskį. Tai jau trečias kartas, kai treneris “brenda į tą pačią upę”. 2009-2010 ir 2011-2012 metais šiauliečiams vadovavęs D.Kančelskis abu kartus baigė beveik identiškai – 2010 metų liepą įteikė atsistatydinimo prašymą po penkerių nelaimėtų rungtynių, o 2012 metų balandžio mėnesį pasitraukė po to, kai per devynerias rungtynes patyrė šešis pralaimėjimus ir surinko tik 7 taškus. Dabar D.Kančelskis turės galimybę išbandyti, ar teisi liaudis, kalbėdama apie trečio karto magiją.

Mėnesio citata:

Noriu pasakyti, kad mes, lietuviai, ne tik nesame blogesni, bet ir kai kuo kitus lenkiame: darbštumu, intelektualumu. Tik turime kažkokį nepilnavertiškumo kompleksą, turbūt atėjusį iš sovietmečio. Jei truputį labiau didžiuotumėmės savo šalimi ir patys savimi, suprastume, kad labai daug ką galime.

“Žalgirio” vyriausias treneris Valdas Dambrauskas įvardijo pagrindinę mūsų problemą, neleidžiančią maksimaliai realizuoti savo gebėjimų nei futbolo aikštėje, nei kitose veiklos srityse.


Pasidalinkite

Related posts

Leave a Comment