MF kronika: 2015 metų kovas

Pasidalinkite

kronikaKiekvieno mėnesio pirmą penktadienį bandysiu surašyti tai, kas Lietuvos futbole įsiminė per praėjusį mėnesį ir yra verta atskiro paminėjimo. Be abejo, žinant mūsų tradicijas, galima tikėtis, kad dažniausiai tai bus nutikimai artėjantys prie to, ką galima pavadinti “įgriuvomis”. Bet visada lieka viltis, kad gal ir kas linksmesnio nutiks. Tad pradedam mūsų, t.y. lietuviško, futbolo kroniką.

1. Be kaltės kalti. Vasario 27 dieną LFF paskelbė, kad atsižvelgus į

gautą tarptautinių partnerių informaciją ir siekiant užkardyti galimus nesąžiningus veiksmus

atsisakė 2015 metų sezonui „Kruojos” komandoje registruoti Tomą Salamanavičių, Rytį Pilotą ir Dominyką Galkevičių. Kovo 19 dieną LFF jau skelbė, kad

išnagrinėjus papildomą LFF Tyrimų komiteto pateiktą šiuo metu vykdomo tyrimo informaciją bei žaidėjų atstovų apeliaciniame skunde pateiktus argumentus, taip pat „Kruojos” klubui geranoriškai bendradarbiaujant ir užtikrinant prevenciją prieš nesąžiningą žaidimą, prieita prie išvados, jog nebeliko pagrindo palikti galioti minėtu sprendimu pritaikytas prevencines priemones T. Salamanavičiui ir D. Galkevičiui. […] Sprendimas dėl Ryčio Piloto paliktas galioti.

Tai kas pasikeitė per tas dvidešimt dienų? Ar paaiškėjo, kad tarptautinių partnerių pateikta informacija šakėmis ant vandens rašyta? Ar tiesiog “Kruojos” geranoriškumas ištirpdė LFF rūstybę (tik to geranoriškumo nepakakako visiems trims)? Tikriausiai eiliniai futbolo mėgėjai taip ir liks nesužinoję, bet patį įvykį galima vertinti kaip pirmąją šio sezono LFF “įgriuvą”.

2. Senbuviai užribyje? Atrodo, kad 2015 metų kovas Lietuvos futbolo metraščiuose bus minimas kaip mėnuo, kai užgęso “Ekrano” gyvybė. Dėl per keletą sezonų susikaupusių skolų vienintelis visus sezonus nuo 1990 metų aukščiausioje lygoje žaidęs Lietuvos klubas vasario mėnesį buvo išprašytas iš A lygos, o dar po mėnesio paaiškėjo, kad tos skolos panevėžiečius prispaudė tiek, kad net galimybės startuoti I lygoje neliko. Šiandien atrodo, kad lieka tik laukti, kol “Ekrano” egzistavimo pabaiga bus paskelbta juridiškai. Ir sekti Panevėžio futbolo simboliu tapusio vardo kelionę link naujų savininkų, kurie turės ne tik platų užmojį, bet ir jaus atsakomybę už visai Panevėžio bendruomenei brangų vardą.

3. Nuostatai sau, gyvenimas sau. Šių metų varžybų nuostatų 55 punkte paskelbta:

LFF I lygoje gali žaisti ne daugiau kaip 4 (keturios) LFF A lygos klubų dublerinės (antrosios) arba susijusios komandos,

tačiau I lygos dalyvių sudėtyje matome tris dublerines komandas (Žalgiris B, Kruoja-2 ir Trakai-2) bei dvi susijusias (Palanga ir Minija).  Atrodo, kad kartais LFF pamiršta pasiskaityti, ką yra įsirašiusi į nuostatus, arba sunkiai skaičiuoja iki keturių.

4. Nors pusiau persiplėšk. Paprastai pirmą komandos neatvykimo į rungtynes faktą fiksuojame arčiau sezono pabaigos, bet Radviliškio “Lokomotyvas” šiemet nusprendė visus nustebinti jau pirmajame ture, neatvykęs į savo namų rungtynes (tiesa, turėjusias vykti Panevėžyje). Radviliškio klubo atstovai socialiniuose tinkluose tarsi užsiminė, kad kalti tie nedorėliai, kurie numatė, kad “Lokomotyvas” 12 valandą Kaune turi žaisti salės futbolo rungtynes, o 15 valandą Panevėžyje I lygos dvikovą su “Palanga”. LFF savo sprendime įskaityti pralaimėjimą ir skirti solidžią baudą paminėjo, kad kaltas klubas, nes

prašymo nukelti minėtas rungtynes į kitą dieną LFF iki kovo 29 d. negavo.

Žodžiu, ir vieni, ir kiti skelbia, kad kalta aplinka.

5. Mėnesio citata.

Tačiau toks lėtas kaip šiandien niekada nesijaučiau.

Taip Lietuvos rinktinės gynėjas Georgas Freidgeimas įvertino skirtumą tarp Lietuvos ir Anglijos futbolininkų. Tikriausiai lietuviai buvo lėtesni ir už “lėtuosius” estus, nes jiems tik vieną įmušė, o mums keturis. Tiesa, žvelgiant optimistiškai, vienas iš įvarčių vers nuolat minėti Lietuvos vardą, nes ir praėjus kelioms dienoms vis dar rašo

The Tottenham striker scored 79 seconds into his senior England debut against Lithuania on Friday.

Vėliau penktadienį pakeis kovo mėnuo, kovo mėnesį pakeis 2015 metai. Ir mūsų vardas liks amžiams įrašytas Anglijos futbolo metraščiuose.

Atrodo, kad linksmų nutikimų teks palaukti dar bent mėnesį. Iš LFF linksmybės sunkiai tikėtinos, tai belieka kliautis pavasariniu vėju – gal ir ims pūstels ką nors gaivesnio.


Pasidalinkite

Related posts

One Thought to “MF kronika: 2015 metų kovas”

  1. puikiai.
    Georgo Freidgeimo citata prašyte prašosi atskiros istorijos, nes aš sakyčiau, kad “lėtos” buvo ne rinktinės žaidėjų kojos, o trenerių smegenys. Gal po kokio dešimtmečio jie ir supras, kad tavo komandos žaidimo stilius turėtų tiesiogiai atsižvelgti į galingesnio priešininko stiprybes.

Leave a Comment