2013 metų sezono “įgriuvos”

Pasidalinkite

Tradiciškai pačioje metų pabaigoje skelbiami įvairūs geriausių ir nuostabiausių sąrašai. Kadangi mūsų futbolas kaip visuma yra nuostabus, tai paskelbsime keletą 2013 metų sezono asmenybių ir įvykių, kurie gadino puikų mūsų futbolo įvaizdį ir nusipelno metų “įgriuvos” titulo tam tikroje kategorijoje.

Metų treneris – turkas Ramazan Silin, vadovavęs “Taurui” trejose A lygos rungtynėse, per kurias tauragiškiai įmušė 1 ir praleido 12 įvarčių. Papildomą balą treneris gavo ir už kitus gebėjimus: “Tuo metu mus treniravo turkų treneris, kuris visiškai nemokėjo jokių kalbų” (futbolo.tv interviu su “Tauro” legionieriumi L.Amani).

Metų legionierius – Trayon Bobb iš “Kruojos”. Liepos mėnesį skambiai pristatytas Gajanos nacionalinės rinktinės žaidėjas taip ir nesužaidė nei vienerių oficialių rungtynių.

Metų snaiperis – Mantas Lėkis (“Tauras”), net keturis kartus per sezoną siuntęs kamuolį į savo komados vartus.

Metų dvikova – T.Vitukynas vs D.Padaigis. Spalio 8 dieną Alytuje du “Dainavos” futbolininkai matyt nusprendė, kad svečiai iš Gargždų nėra vertas dėmesio varžovas, tad kibo į atlapus vienas kitam. Vizualiai atrodė, kad šią dvikovą “taškais” turėjo laimėti T.Vitukynas, tačiau aikštės teisėjas, parodęs abiem po raudoną kortelę, užfiksavo lygiąsias, o Drausmės komitetas nusprendė, kad visgi didesnio prizo (ilgesnės diskvalifikacijos) nusipelnė D.Padaigis.

Metų išdavystė – didžiausią “kiaulę” saviems šiemet pakišo Pakruojo stadiono bala, sustabdžiusi į tuščius “Žalgirio” vartus skriejantį kamuolį. Taip sakant, “per balą” nuo Taurės pusfinalio buvusi “Kruoja” galiausiai pralaimėjo “Žalgiriui” ir pasitraukė iš Taurės turnyro.

Metų verdiktas – Drausmės komiteto sprendimas peržaisti Taurės rungtynes tarp “Nevėžio” ir “Dainavos”, nes vieni išleido neregistruotą žaidėją, o kiti – Dublerių pirmenybėse diskvalifikuotą futbolininką. Šiuo atveju aplodismentų Drausmės komitetas sulaukia už tai, kad iki tol ignoravęs Dublerių pirmenybių nuobaudas, staiga nusprendė, kad taip daryti negalima.

Metų “namų” komanda – Alytaus “Dainava”, ilgai laukusi, kol galės įžengti į taip puoselėjamą Alytaus miesto stadioną, sužaidė ten devynis susitikimus, o paskutines dvejas lygos “namų” rungtynes žaidė Klaipėdoje ir Tauragėje.

Metų investuotojas – paslaptingas investuotojas iš Šveicarijos, ketinęs kelti “Kruoją” į naujas aukštumas, bet galiausiai privertęs Pakruojo klubą balansuoti ties išgyvenimo riba, o legionierius maitintis batonais.

Turite kitų “įgriuvos” nominacijų ir jų vertų asmenybių ar įvykių Lietuvos futbolo padangėje – rašykite komentaruose.


Pasidalinkite

Related posts